Єпископ п’ятидесятників розповів про мережу українських громад у ЄвропіУкраїнські п’ятидесятники утворюють україномовні та російськомовні церкви у великих містах європейських країн. Про це розповів старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт п’ятидесятників України.

Єпископ сказав, що у складі українського братерства вісім церков в Іспанії (у планах відкрити ще три), одна – у Польщі, три – в Німеччині та одна у Бельгії.


"Буквально нещодавно, 15-17 липня, разом з єпископом Юрієм Веремієм та завідувачем відділу освіти Віктором Вознюком ми провели зустріч із пасторами цих церков у Варшаві. Це була перша зустріч у такому форматі, бо раніше ми просто відвідували закордонні церкви, приїжджаючи у ту чи іншу країну... Ми домовились, що будемо робити з’їздні зібрання для служителів різних країн: один рік, наприклад,  в Іспанії, інший – у Бельгії і т.д. Також обговорили перспективи відкриття нових церков", – сказав Михайло Паночко.

Найуспішнішим він назвав досвід Іспанії, де є найбільша з українських п’ятидесятницьких церков: "В інших країнах було б доцільно розвивати церкви за її прикладом: Мадридська церква ХВЄ (пастор Ярослав Демко), як материнська, зареєструвала свої філіали у інших містах країни і поступово розгалужується. На шляху до цього і Польща: там планується відкриття ще трьох церков -  у Любліні, Жешуві та Щецині. За статистикою у Польщі працює понад 700 тисяч українців".

Зараз завдання – служити українцям, які працюють за кордоном. Другий етап – це євангелізувати країни Євросоюзу, вважає Михайло Паночко.  "Для цього і потрібні будуть підготовлені кадри –  місіонери, котрі будуть говорити на мовах тих народів, яким поїдуть служити", – сказав він.

Теги: