Єпархія УАПЦ звинувачує єпархію УПЦ (МП) у захопленні земліКарпатська єпархія УАПЦ звинуватила Ужгородську єпархію УПЦ (МП) і правоохоронців, що їй сприяли, у захопленні частини земельної ділянки, на якій здійснює своє служіння громада УАПЦ, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Кeuapc.org.

"28 липня, у день ушанування рівноапостольного Великого князя Київського Володимира, після 08.00 к.ч., представниками Мукачівської єпархії УПЦ Московського Патріархату на чолі із правлячим єпископом Федором Мамасуєвим, який терміново повернувся із так званої  московської «хресної ходи на Київ», за співучасті чисельної групи співробітників Ужгородського міського відділку «оновленої» поліції, інших предаставників правохоронних органів та «московських церковних тітушек» було здійснено повторне протизаконне проникнення і захоплення частини земельної ділянки за адресою м. Ужгород, вул. Минайська, 71, яка згідно закону і документів виданих Ужгородською міською радою виділена для релігійної громади парафії на честь святих рівноапостольних кн. Володимира Великого та кн. Ольги Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви (що раніше належала до УПЦ Київського патріархату і яку шляхом фальсифікації документів намагались насильно долучити до УПЦ Московського патріархату, але громада не погодилась)", - йдеться у повідомленні Карпатської єпархії УАПЦ.

Єпархія нарахувала низку правопорушень: "адміністративне правопорушення по захопленню чужої земельної ділянки та кримінальні правопорушення в частині порушення рівності прав громадян за релігійною приналежністю та перешкоджання релігійній діяльності по відношенню до віруючих" УАПЦ.

Зазначається, що серед "нападників" був і проповідник «лжерусского міра» и сепаратизму на Закарпатті протоієрей Дмитро Сидор (судимий за антиукраїнську і антидержавну діяльність).

Карпатська єпархія заявляє про "відкрите рейдерське захоплення чужої земельної ділянки та вчинення перешкоди для здійснення вільного богослужіння і хресного ходу на своїй земельній ділянці духовенству та віруючим парафії на честь святих рівноапостольних кн. Володимира Великого та кн. Ольги у м. Ужгороді Карпатської єпархії Української Автокефальної Церкви, які цього ж дня і у той же час проводили своє святкове богослужіння".

Єпархія зазначає, що жодних документів (відповідних рішень Ужгородської міської ради) опоненти з УПЦ (МП) на свої дії "не мали і не мають". Єпархія вважає, їх дії "кришуються найвищими посадовими особами Ужгородської міської ради ( у минулому комуно-регіоналом Віктором Погореловим, а на сьогодні, теж колишнім регіоналом, але «новим» мером Богданом Андріївим, прихожанином Московського патріархату) та правоохоронних органів (найперше поліції і прокуратури)".

Карпатська єпархія УАПЦ звернулася до новопризначеного керівництва Закарпатської обласної прокуратури на предмет належного розслідування всіх вище зазначених дій.

Теги: