На Полтавщині священик УПЦ благословив поліцейських і окропив святою водою райвідділ поліціїЗ благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, ієрарха УПЦ (МП), благочинний Гадяцького благочинія протоієрей Ігор Цебенко взяв участь у святкуванні річниці Дня Національної поліції  України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт єпархії.

Урочистості з нагоди річниці Дня Національної поліції відбулися у Гадяцькому райвідділі поліції.

Окрім керівників району, поліцейських привітав благочинний Гадяцького благочинія протоієрей Ігор Цебенко. Він нагадав присутнім про особливу роль козацького полку і про те, що козаки були надійними захисниками православного люду та православних храмів. При необхідності завжди приходили на допомогу і гадяцькі міліціонери впродовж багатьох років. Сучасна поліція продовжує ці традиції.

Вже давно тривають міцні зв`язки Гадяцького райвідділу міліції з громадою Свято-Успенського собору м. Гадяча. Щороку в день святого Миколая весь особовий склад присутній на святковому молебні у соборі.

Благочинний привітав поліцейських з професійним святом, побажав миру і закликав Боже благословення у всіх їхніх справах на благо православного люду. Після цього протоієрей Ігор Цебенко обійшов всі кабінети та приміщення Гадяцького райвідділу поліції і покропив їх святою водою.

Теги: