Капелан УАПЦ отримав подяку від бійців АТО, а голова Полтавського сестринства УАПЦ – грамоту від обласної радиДо Дня незалежності України настоятель парафії Різдва Святого Іоанна Хрестителя в місті Сміла Черкасько-Кіровоградської єпархії УАПЦ протоієрей Михаїл Шевчук отримав подяку від командира 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади ЗСУ. А в Полтаві від обласної ради вручена почесна грамота голові Полтавського міського сестринства УАПЦ, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Uaoch.org.

«Командування 28 окремої гвардійської механізованої бригади бажає Вам здоров’я, щастя, злагоди та мирного неба над головою. Вважаємо, що Ви є справжнім патріотом своєї Батьківщини…», – пишеться у подяці за підписом полковника Олега Зубовського.

Отець Михаїл з перших днів російської агресії проти України підтримував українських військових як волонтерською допомогою, так і капеланським служінням. І  ці святкові дні отець Михаїл вирішив провести з бійцями АТО на Сході. В ході його чергової поїздки в одному із військових підрозділів в зоні АТО стараннями священнослужителя  був зроблений духовний куточок для воїнів.

Капелан УАПЦ отримав подяку від бійців АТО, а голова Полтавського сестринства УАПЦ – грамоту від обласної радиТакож 24 серпня у Полтаві  відбулася урочиста церемонія вручення державних нагород. Почесною грамотою Полтавської обласної ради нагородили заслуженого працівника культури України, лауреата обласної премії імені Панаса Мирного, голову Полтавського міського православного сестринства святої княгині Ольги УАПЦ волонтерку Валентину Шемчук.

Голова сестринства щойно повернулася із Польші, де у складі полтавської делегації представляла українське національне мистецтво на Ягеллонському ярмарку у Люблені.

Теги: