У Тернополі підпалили церкву УГКЦ, а в Криму намагалися підпалити мечетьНа Тернопільщимні правоохоронці розслідують обставини підпалу місцевої церкви, яку врешті вдалося врятувати від пожежі. В окупованому Криму невідомі кинули в мечеть три пляшки із запальною сумішшю, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН і Іslam.in.ua.

29 серпня специфічний запах горіння відчув один з прихожан, що вранці прийшов підливати квіти на території церкви, що належить УГКЦ. Він швидко знайшов місце де здійнялося полум’я і зміг вчасно.

На місці події слідчі з’ясували, що зловмисники не тільки спробували спалити церкву, а й спаплюжили її кам’яну підмурівку беззмістовними надписами. На місце події прибули експерти-криміналісти та кінолог з собакою, вони змогли знайти знаряддя, що використали палії та інші докази злочину.

Наразі слідчо-оперативна група встановлює інші обставини правопорушення і опитує свідків. За фактом справи відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.15 ККУ та ч. 2 ст.194 ККУ. Слідчі дії тривають.

У Тернополі підпалили церкву УГКЦ, а в Криму намагалися підпалити мечетьА в окупованому Криму, в селі Пожарське (іст. назв. Булганак-Бодрак) Сімферопольського району невідомі кинули в мечеть три пляшки із запальною сумішшю.

Зловмисникам не вдалося влучити всередину мечеті, тому невелика пожежа виникла у декількох місцях біля стін будівлі і біля підніжжя мінарету. На місце прибула слідча група, нині правоохоронними органами проводяться необхідні слідчі дії.

Заступник муфтія Криму Айдер Ісмаілов сказав, що це не перший випадок спроби підпалу мечеті в Пожарському: "Сім місяців тому вже була спроба підпалу цієї мечеті, зараз ситуація повторилася. Сподіваємося, зловмисники будуть знайдені і покарані".

Теги: