На Рівненщині висохло джерело святої АнниЗнамените джерело Святої Анни на території монастиря УПЦ (МП) між Рівненською та Тернопільською областями, яке з року в рік приваблювало паломників, висохло, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Depo.ua.

Як повідомив депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця, після початку будівництва нового храму УПЦ (МП), вода почала поступово зникати.

"Після початку будівництва нового храму, вочевидь, пошкодили джерельну артерію, вода почала поступово зменшуватися. Зі слів місцевих, спочатку, по ночах, воду завозили пожежними машинами з Кременця - не допомагало. Рівень води знижувався. Пробувати бурити свердловини - результату також не дало. Висновок - святиня для молитви, а не для бізнесу", - написав депутат.

Сестри обителі пояснюють, що зараз рівень води у джерелі занизький для того, щоб вона природним шляхом потрапляла у купіль. Причиною цьому називають посушливе літо та різке зниження рівня ґрунтових вод.

"Місцеві, окрім нарікань на природні катаклізми, пов’язують свою біду і з будівництвом кількох свердловин на сусідній Львівщині, які постачають воду до обласного центру. Саме після того, говорять люди, життєдайна волога почала зникати й на Дубенщині. Рівень води у ставках подекуди впав на 1.5 – 2 метри. Щоб з’ясувати, у чому причина проблеми, Рівненська єпархія звернулася із запитом до Рівненського обласного управління водних ресурсів та природокористування та у Рівненську екологічну інспекцію", -- пише сайт Рівненської єпархії УПЦ (МП).

Теги: