Полтавський суд дав умовне покарання прихожанину церкви за невдалу квартирну крадіжкуВ Октябрському райсуді Полтави відбулося судове засідання, у якому колегія суддів розглянула кримінальне провадження за обвинуваченням трьої іноземців, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рoltava.to.

Йдеться про Сатірішвілі Дімітрі Варламовича, Зарнадзе Вахтангі Теймуразовича та Петросяна Ашота Людвиковича. Перші двоє обвинувачених — громадяни Грузії, третій — Вірменії. Усі троє мають середню освіту, не одружені, не працюючі, не судимі. Їх обвинуватили у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.15, ч. 3 ст. 185 КК України (Крадіжка).

Суд встановив, що 15 березня 2016 року приблизно о 18 годині обвинувачені прибули до під’їзду багатоквартирного житлового будинку в Полтаві. Шляхом візуального огляду вони обрали квартиру для крадіжки, у якій знаходились гроші на суму 24 тис грн та золотих виробів на загальну суму 64 тис 370 грн.

При цьому один із них спочатку самостійно піднявся до вказаної квартири та кілька разів подзвонив у дзвоник, а коли переконався у відсутності мешканців, заклеїв стрічкою вічка вхідних дверей сусідніх квартир, перевірив чи немає сторонніх осіб на інших поверхах та покликав співучасників. У свою чергу другий подільник за допомогою наявних при собі «відмичок» та фольги намагався відчинити дверні замки. Спільники при цьому вели спостереження на нижньому та верхньому сходових майданчиках.

Під час спроби крадіжки усі троє були затримані працівниками патрульної поліції.

В судовому засіданні обвинувачені свою провину не визнали, просили виправдати їх за відсутністю складу злочину. Від дачі показань відмовились. Але проти них свідчили поліцейські та мешканці багатоквартирного будинку.

Суд взяв до уваги особу обвинувачених, які не судимі, позитивно характеризуються за місцем проживання та задовільно за місцем попереднього ув’язнення, не працюють, є іноземцями, на обліках в наркологічному та психіатричному диспансерах не перебувають. Один із обвинувачених є відносно молодим за віком, має на утриманні хвору матір зі значно обмеженими можливостями, у якої він єдиний утримувач, відвідує християнську церкву, не одружений, однак проживав у цивільному шлюбі та має наміри створити сім’ю з українкою. Другий обвинувачений також досить молодий, щойно одружився, не працює. Третій обвинувачений не одружений, його судимість погашена в установленому законом порядку.

Суд ухвалив визнати обвинувачених винуватими у крадіжці та призначити їм покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки кожному. На підставі ст. ст.75 КК України обвинувачених від відбування покарання звільнити з випробуванням, якщо вони протягом одного року іспитового строку не вчинять нового злочину і виконають покладені на них обов’язки.

Теги: