За непристойну поведінку архієпископа УАПЦ відправили на покаяння у монастир18 жовтня Архієрейський Собор УАПЦ, що зібрався в Києві, заслухав митрополита Макарія, Предстоятеля УАПЦ, стосовно сюжету на телеканалі «1+1» в програмі «ТСН-тиждень», в якому показано нетверезу бійку за участю архієпископа Тернопільського і Подільського Мстислава (Гука) та кліриків Тернопільської єпархії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Сhurch.net.ua.

"Священнослужителів, дії яких стали спокусою для віруючих, відсторонити від виконання пастирських обов’язків; Високопреосвященнішому Мстиславу, архієпископу Тернопільському і Подільському, для молитовного покаяння визначити один з чоловічих монастирів УАПЦ", - говориться у рішенні Собору.

Собор ухвалив для вивчення оприлюдненого в програмі «ТСН-тиждень» епізоду створити комісію на чолі з митрополитом Галицьким Андрієм, керуючим Івано-Франківською єпархією. Цьому ж митрополиту Собор доручив духовно опікуватися Тернопільською і Хмельницькою єпархіями.

Предстоятель УАПЦ митрополит Макарій у коментарі для журналістів заявив, що відсторонення архієпископа Мстислава «може бути тільки початком санкцій, котрі розглянуть за підсумками роботи спеціально створеної комісії. Результати представлять на розгляд керівництва УАПЦ не раніше, ніж через місяць».

Теги: