Митрополит УПЦ КП відвідав зону АТО і нагородив військовихМитрополит УПЦ КП Іоан (Яременко) здійснив робочу поїздку до зони проведення АТО у Донецькі та Луганські областях. Впродовж п’яти робочих днів він відвідав штаб АТО, три ОТУ і кілька військових підрозділів, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Робоча поїздка голови Синодального управління військового духовенства (СУВД) митрополита Іоана (Яременка) відбулася у супроводі першого заступника голови СУВД прот. Тараса Мельника і старшого військового священика АТО прот. Костянтина Холодова.

Під час перебування в зоні АТО владика Іоан найперше провів зустріч із командувачем АТО, начальником штабу - першим заступником командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенантом Русланом Хомчаком. В ході розмови було обговорено необхідність інституту штатного військового духовенства, актуальність священичого служіння серед військовослужбовців та перспективи майбутньої співпраці.

Голова Синодального управління військового духовенства митрополит Іоан провів зустріч із керівниками ОТУ "Луганськ" і ОТУ «Донецьк», полковником Петром Ромигайлом і генерал-майором Сергієм Наєвим. В ході розмови було обговорено необхідність штатного військового духовенства у ввірених їм підрозділах, актуальність священичого служіння серед військовослужбовців, якісні зміни у підрозділах де присутні військові священики УПЦ КП та перспективи майбутньої співпраці. До обговорення також долучилися координатор ОТУ "Луганськ", військовий священик Володимир Беспалий. і координатор ОТУ «Донецьк», військовий священик Олександр Медведєв.

Митрополит Іоан, від імені Патріарха Філарета, за визначні заслуги нагородив керівника ОТУ "Луганськ" полковника Петра Ромигайла і керівника ОТУ «Донецьк», генерал-майора Сергія Наєва орденами святого Юрія Переможця.

20 жовтня митрополит Іоан провів зустріч із координаторами ОТУ «Маріуполь» військовими священиками ігуменом Іоаном (Коршков) та протоієреєм Любомиром Кащієм. Владика, з благословення Патріарха Філарета, доручив нагородити за визначні заслуги орденом святого Юрія Переможця командуючого ОТУ «Маріуполь» полковника Москальова Едуарда Михайловича.

Також митрополит Іоан провів зустріч з командиром 54-ої окремої механізованої бригади підполковником В. Д. Горбатюком. В ході зустрічі було обговорено необхідність штатного військового духовенства у підрозділі та перспективи майбутньої співпраці.

Під час перебування в зоні АТО митрополит освятив наріжний камінь під каплицю у одному із підрозділів, що виконує бойові завдання в зоні проведення АТО.

Теги: