Міністерство культури України привертає увагу світового співтовариства до порушень окупаційною владою Російської Федерації в Криму права релігійної спільноти УПЦ Київського Патріархату в АР Крим, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

“До Мінкультури постійно звертаються вірні Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату із заявами щодо порушення їх прав окупаційною владою півострова”, — йдеться в повідомленні Міністерства культури України.

Так, громадяни заявляють про перманентний тиск з боку влади, погрози віруючим, порушення їх прав і свобод, а також захоплення культових споруд.

Зокрема, зазначається, що 8 листопада 2016 року в місті Сімферополі до кафедрального собору УПЦ Київського Патріархату увірвались шість співробітників Фонду майна Криму, організації створеної російською окупаційною владою, аби опечатати культову споруду та перешкодити діяльності української релігійної громади.

У зв’язку з цим, Мінкульт закликає світове співтовариство та громадські інститути звернути увагу на системні порушення прав віруючих які зафіксовані стосовно української православної спільноти в анексованому Криму, а також надати їм належну міжнародну правову оцінку й не допустити подальшого порушення релігійних прав вірних УПЦ Київського Патріархату окупаційною владою півострова.

Фото Facebook

Теги: