УГКЦ провела на Прикарпатті форум паламарів 9 листопада в Коломиї у кафедральному соборі Преображення Христового Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ розпочався форум – тренінг паламарів єпархії, організований Комісією у справах мирян, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Diocese.ko.if.ua.

Після урочистої літургії засідання розпочалося з молитви до покровителя мирян в УГКЦ, блаженного мученика Володимира Прийми, та привітання паламарів, які прибули з усіх парафій єпархії.

Особливу увагу, від присутніх, отримав найстарший паламар у Коломийсько-Чернівецькій єпархії Михайло Томенчук, із церкви Воздвиження Чесного Хреста с. Ценява, Корницького деканату, а також Іван Шковітко, який є паламарем вже 22 роки у церкві св. Архистратига Михаїла с. Завалля, Снятинського деканату.

Священик Захар Михасюта свою доповідь присвятив історії УГКЦ. Слово мав також голова Літургійної комісії о. Богдан Киктик, який окреслив тему літургійної катехизи паламарів на парафії.

Інформацію на тему «Основні напрями стратегії розвитку УГКЦ: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» підготувала заступник голови комісії у справах мирян, Мирослава Віконська, яка наголосила на важливості створення парафіяльних рад.

Учасники форуму-тренінгу ділилися досвідом служіння на своїх парафіях.

Теги: