16 листопада керуючий Дніпропетровською єпархією УПЦ КП владика Симеон відвідав поранених захисників України у лікарні ім. І. Мечникова м. Дніпра. А 17 листопада Патріарх Філарет нагородив медиків Олександрівської клінічної лікарні м. Києва, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Під час візиту єпископ Симеон освятив новопридбане реанімаційне обладнання для лікування воїнів.

Обладнання придбав президент МБФ «Солідарність» Олександр Петровський спільно з президентом БК «Дніпро» Валерієм Кондратьєвим та небайдужою командою. Вартість медобладнання 1,5 млн. гривень.

Єпископ Симеон побажав здоров’я усім хто лікується в лікарні, а медперсоналу — Божого благословення у нелегкій справі. У свою чергу, віце-президент МБФ «Солідарність» Яна Іванілова передала від очільника благодійної організації Олександра Петровського слова підтримки та скорого видужання усім воїнам.

А 17 листопада Патріарх Філарет зустрівся з головним лікарем Олександрівської клінічної лікарні м. Києва Людмилою Антоненко та завідувачем відділення церебро-васкулярної патології Ларисою Трепет. На зустрічі також були присутні архієпископ Донецькийи і Маріупольський Сергій та настоятель Малої (Теплої) Софії прот. Петро Ладвинтович.

Глава УПЦ КП подякував медикам за їхню громадську позицію та медичну опіку над українськими воїнами, які отримали поранення під час бойових дій на сході України. Патріарх Філарет побажав лікарям й надалі плідно трудитися та нагородив їх орденом святої великомучениці Варвари.

Теги: