Патріарх Філарет прирівняв "пусті слова політиків" до корупції та нагородив 100 бійців АТО відзнакамиУ приміщенні філармонії в Кропивницькому (колишній Кіровоград) Патріарх Філарет особисто вручив медалі УПЦ Київського Патріархату "За жертовність та любов до України" бійцям АТО та сім’ям військовополонених і загиблих воїнів. Загалом було вручено 100 нагород. Також в ці дні глава УПЦ КП закликав українців стерегтись корупції, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

На заході Патріарх Філарет нагородив 87 бійців АТО з Кіровоградщини. Посмертно близьким воїнів він вручив 11 нагород. Також нагороди від Філарета отримали дружини бійців Олександра Корінькова та Сергія Глондаря, які перебувають у полоні.

"Я дуже радий, що маю можливість сьогодні поспілкуватися з вами. Ми їздили до зони АТО, щоб пересвідчити бійців, що ми не лише молимося за них. Побувши там, ми переконалися, що наших захисників зброєю не перемогти, бо перемагає не вона, а дух. На нього агресор не розраховував. Ми повинні покладатися не тільки на себе, а й на Бога. З усіх ядерних держав тільки Україна віддала свою зброю, оскільки не бачила біля себе ворога, бо миролюбива. Якщо правда з нами, то й Бог з нами. Ми впевнені, що перемога наша", − виступив із промовою Патріарх Філарет.


Також в ці дні глава УПЦ КП закликав українців стерегтись корупції, а представникам влади працювати заради України, а не заради свого місця в ній. Про це він сказав у своєму зверненні з нагоди Дня Гідності та Свободи.

“... Знову і знову нагадуємо всім — стережіться корупції, як палаючого вогню! Бо якщо винний у корупції не припинить свого гріха, не покається і не виправиться — неправедне багатство, зібране в злочинний спосіб, і пов’язані з ним тимчасові принади цього життя — обернуться важким тягарем на шию і палаючим вогнем вічних мук, осудом Божим і вічними стражданнями", — наголосив глава УПЦ КП.


До корупції він прирівняв і "пусті слова політиків, які заради досягнення влади готові обіцяти всім усе, не турбуючись, чи можуть вони це здійснити і навіть не маючи справжнього наміру цього робити — це теж корупція. У такий спосіб безвідповідальні політики руйнують державу і розбещують народ, а їхні солодкі обіцянки обертаються гіркими плодами".

Безвідповідальність і популізм, турбота лише про своє місце при владі, а не про Україну, її теперішнє і майбутнє — це теж гріх перед Богом. Тому від імені Церкви закликаю всі політичні сили, а особливо представлені у парламенті, — як ті, які при владі, так і ті, що в опозиції — працюйте заради України, а не заради свого місця в Україні!” — сказав він.

Теги: