Архієпископ Євстратій: РПЦ 24 роки обманювала УПЦСпікер Київської Патріархії архієпископ Євстратій (Зоря), коментуючи у Facebook заяву Патріарха Кирила про те, що РПЦ ніколи не погодиться на незалежність Української Церкви, дійшов висновку, що Московська Патріархія, яка з 1992 року обіцяла розглянути прохання Собору УПЦ (МП) про автокефалію, обманювала УПЦ (МП), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Укрінформ.

“Те, що наш Патріарх Філарет каже вже багато років – “Російська Церква ніколи не погодиться на автокефалію Української Церкви”, – нарешті визнав і Московський патріарх Кирило. А то з 1992 р. Моспатріархія обманювала УПЦ і весь світ, розповідаючи, що вона колись «розгляне» прохання Собору УПЦ про автокефалію. Колись, на наступному Помісному Соборі… Знадобилося 24 роки, щоб брехня МП нарешті була визнана і самим Московським патріархом”, – зазначив Євстратій.

За його словами, “тепер сказано ясно і чітко: хто за автокефалію УПЦ – той “ворог РПЦ”, бо “руйнує єдність”.

“Тому всім “автокефалістам в УПЦ” час визначатися – вони за Українську Церкву в Україні або за Московську. Tertium non datur”, – зазначив він.

Євстратій також підкреслив, що Патріарху Кирилу було б додати до утвердження “… ніколи при моєму житті”, “тому що після смерті він уже на цю справу не впливатиме”.

Теги: