Глава УПЦ вручив подарунки дітям-переселенцям зі сходу країни і відвідав онкохворих дітей в Інституті раку16 грудня у своїй резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій прийняв 70 дітей-переселенців зі сходу України, які проживають у Києві та Київській області. Цього дня владика також відвідав Інститут раку в Києві, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Юні гості привітали Предстоятеля зі святом святителя Миколая, та прочитали святкові вірші. В свою чергу Онуфрій розповів дітям про житіє святого, наголосивши, що головною справою святителя було робити добро людям.

«Добра чекають усі: ті, хто не дуже багато живе – раді матеріальному подарункові, а матеріально забезпечені люди часто переживають моральні та духовні проблеми, тому чекають доброго слова, духовної підтримки, – сказав архіпастир. – У святителя Миколая для кожної людини є свій подарунок — Боже благословення, християнська любов, саме цьому ми повинні навчатись і так ставитися до свого ближнього».

Минулого тижня в УПЦ розпочався благодійний проект «Діти дітям “Різдвяний Ангел”» благодійні акції та різдвяні концерти до дня святого Миколая в єпархіях УПЦ.

16 грудня митрополит Онуфрій також відвідав дітей-пацієнтів Національного інституту раку. Архіпастир привітав їх зі святами на честь святої великомучениці Варвари та святителя Миколая.

Звертаючись до пацієнтів та персоналу Інституту, він зазначив, що милосердя та любов, якими щедро наділяв усіх ближніх святитель Миколай, є найціннішими людськими якостями. Владика обійшов палати, де проходять курс лікування діти, благословив їх і роздав святкові подарунки.

Владику супроводжували голова адміністративного апарату Київської митрополії архімандрит Віктор (Коцаба), секретар митрополії по місту Києву протоієрей Віктор Іващук та настоятель лікарняного храму на честь святих безсрібреників Косьми і Даміана протоієрей Євгеній Мілєшкін.

Наприкінці візиту глава УПЦ нагородив директора Національного інституту раку Колесник О. О. орденом преподобної Анастасії Київської, керівника дитячого відділення Климнюка Г. І. – орденом преподобного Агапіта Печерського та організатора акції Починок Н. Т. – орденом святої великомучениці Варвари ІІ ступеня.

Захід відбувся за підтримки Благодійного фонду Предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія «Мир вам!»

Теги: