«Піккардійська Терція» і співачка Оксана Муха заспівали із нацгвардійцем Зиновієм Медюхом сучасну колядку про АТО. Пісня «Молитва на Різдво» - це шостий сингл соціально-мистецького проекту #ПісніВійни. Автором слів та музики цієї сучасної колядки є український воїн і бард Зиновій Медюх, відомий також як Зеник з Майдану, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на І-pro.kiev.ua.

Після Майдану чоловік записався добровольцем у Національну гвардію, почав їздити у зону АТО як солдат резерву першого батальйону Нацгвардії України імені генерала Сергія Кульчицького та дав сотні концертів як для військових, так і для мирного населення Донбасу.

Колядку «Молитва на Різдво» нацгвардієць Зиновій Медюх написав торік перед Різдвяними святами, коли повертався із передової до Стрия. «Їхав додому і думав про всіх тих хлопців, які залишаються захищати нашу землю і при мінус 10-20 градусів, у той час, коли на мирній території усі родинами збираються за святковими столами. Їм, у першу чергу, ця пісня і присвячується», - пригадує воїн-бард.

У рамках проекту #ПісніВійни «Молитву на Різдво» разом із автором Зиновієм Медюхом заспівали співачка Оксана Муха і знаменитий акапельний гурт – вокальна формація «Піккардійська Терція».

У 2017-му світ побачить альбом #ПісніВійни, який об’єднає близько 15-ти сучасних україномовних військових пісень, написаних українськими захисниками та записаних в унікальних дуетах бійців із відомими українськими артистами. Окрім Оксани Мухи та «Піккардійської Терції», до проекту уже долучилися лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, співаки Павло Табаков та Арсен Мірзоян, Сергій «Фома» Фоменко із групи «Мандри», співачки Ірина Доля та Аничка Чеберенчик.

Теги: