Учасники АТО попередили владу Кропивницького: якщо не дасть землю під храм УПЦ КП, то вони "подумають", як забрати храм УПЦ (МП)Під час сесії міської ради Кропивницького (колишній Кіровоград), представник ГО «Бойове братство» Олег Кокуленко нагадав депутатам та керівництву міста про потребу виділення землі для побудови кафедрального собору УПЦ Київського Патріархату, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Gre4ka.info.

Це питання неодноразово підіймалося учасниками бойових дій на сході України, представниками громадськості. Зауважується, що на сьогодні Кропивницький лишається єдиним обласним центром в якому немає кафедрального храму УПЦ КП.

В разі, якщо влада не вирішить питання з виділенням землі, Кокуленко попередив, що представники громадської організації замисляться над тим, який з існуючих храмів УПЦ (МП) перейде до української.

«Скільки буде розглядатися питання про виділення землі для кафедрального собору для Української православної церкви Київського патріархату? Чи немає землі в цьому місті? Визначіться самі з термінами, коли ви отримаєте відповідь на це запитання. Якщо ми не отримаємо відповідь, ми подумаємо, який з вже збудованих храмів Московського патріархату перейде до Київського», - наголосив Кокуленко під оплески присутніх на сесії міськради.

Теги: