Громадська рада при МЗС засудила порушення прав вірян в Криму і Донбасі22 грудня відбулося VІІІ засідання Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при Міністерстві закордонних справ України. Рада засудила порушення прав вірян на окупованих територіях України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на МЗС України.

На засіданні були обговорені питання звільнення українських заручників, сприяння розвитку капеланства як форми співпраці між державою і  Церквою, спрямованої на підтримку українських бійців, які зі зброєю в руках захищають суверенітет і територіальну цілісність України від російського агресора. Члени Ради одностайно висловилися за підтримку якнайскорішого ухвалення закону України «Про військове капеланство».

На порядку денному Ради були також питання порушення прав вірян в тимчасово окупованій АР Крим та окремих районах Донецької і Луганської областей, зокрема, заборона окупаційною владою проводити богослужіння у церкві Християн віри євангельської «Голос надії» в Бахчисараї, а також – у молельному будинку Української уніонної конференції Церкви адвентистів сьомого дня у Горлівці. Ці та інші факти порушень прав людини будуть доведені до міжнародної спільноти.

Члени Ради поінформували про участь у низці міжнародних заходів, зокрема, у вшануванні за кордоном пам’яті жертв Голодоморів в Україні.

Начальник Управління з питань закордонного українства та етноконфесійного діалогу МЗС Лариса Дір привітала членів Ради з 20-річчям Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій.

Теги: