На Львівщині затримали п’яного священика за кермом авто, а на Закарпатті судитимуть священика, який скоїв смертельну ДТП28 грудня уночі на автодорозі Київ–Чоп Львівської області інспектори затримали священика-водія в нетверезому стані, який намагався втекти від поліції. А на Закарпатті направлено до суду справу щодо смертельного ДТП, яке скоїв священик 20 жовтня поточного року у Виноградівському районі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

28 грудня уночі на автодорозі Київ–Чоп поблизу міста Буськ Львівської області інспектори помітили автомобіль Deawoo Sens, в якого були несправні зовнішні освітлювальні прилади. Патрульні зупинили транспортний засіб, проте водій та пасажир вибігли та намагалися втекти. Згодом обох зупинили. Водій виявився священиком.

У водія інспектори помітили ознаки стану алкогольного сп’яніння. Чоловік не мав при собі жодних документів. Для встановлення особи водія повідомили, що доведеться їхати у відділ поліції. Чоловік обурювався і не хотів нікуди їхати. Вже сівши у службовий автомобіль, чоловік сказав, що він священик. Згодом інформація про це підтвердилася. Чоловік є настоятелем церкви одного із сіл поблизу смт. Красне. Чоловік намагався вмовити патрульних не складати адмінматеріалів під різними приводами. Вже згодом, 32-річного чоловіка приїхала захищати сестра. Однак на позицію патрульних це не вплинуло. Чоловік відмовився проходити перевірку на стан алкогольного сп’яніння.

На нього склали протокол за керування автомобілем напідпитку та постанову за відсутність документів. В поліції повідомили, що священику “світить” позбавлення прав на рік, а також штраф.

А на Закарпатті судитимуть священника, який у жовтні поточного року скоїв дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої три жінки загинули на місці події. Про це повідомили у прес-службі поліції Закарпатської області.

Так, пізно ввечері 20 жовтня поточного року в с.Підвиноградів Виноградівського району сталася трагедія. Близько 23-ї години автомобіль “Ауді”, що рухався в бік м.Виноградова, смертельно травмував трьох місцевих жінок віком 51, 63 і 76 років. Усі три потерпілі були активними прихожанками місцевої церкви й саме поверталися додому з вечірнього богослужіння (читали в селі Псалтир за померлим). Від отриманих внаслідок ДТП травм вони померли на місці пригоди.

За кермом автомобіля “Ауді”, який смертельно травмував літніх жінок, перебував 78-річний священнослужитель із Виноградова. Він повертався додому в м.Виноградово з м.Берегова.

За фактом справи поліція розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Водія було затримано в порядку ст.208 КПК, а далі взято під варту рішенням Ужгородського міськрайонного суду й поміщено в СІЗО.

Наразі справу направлено до суду, чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі.

Теги: