УПЦ КП спростувала причетність її священика до керування авто у нетверезому станіОфіційний сайт УПЦ Київського Патріархату поширив коментар з приводу поширення у ЗМІ звістки про затримання поліцією священика-клірика цієї Церкви. В ньому заперечується причетність священиків УПЦ КП до резонансного інциденту, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП

Йдеться про поширення у засобах масової інформації звістки про те, що особа, затримана за кермування транспортним засобом у нетверезому стані поблизу м. Буськ, є настоятелем одного з храмів Української Православної Церкви Київського Патріархату у Буському районі Львівської області.

"По факту в ніч на 28 грудня 2016 року на трасі Київ-Чоп поблизу м. Буська мало місце затримання дорожним патрулем поліції невідомого громадянина України за кермування транспортним засобом в нетверезому стані та з несправними зовнішніми освітлювальними приладами, - говориться у коментарі. - У зв’язку з появою у ЗМІ даних про те, що ця людина є кліриком УПЦ КП, Управлінням Львівсько-Сокальської єпархії за участю благочинного Буського району протоієрея Петра Салабая було проведено внутрішнє розслідування, за результатами якого з’ясувалося, що жоден зі священиків храмів Буського району Львівської єпархії УПЦ КП до цього інциденту не причетний".

У повідомленні зазначається, що Церква поділяє суспільний гнів з приводу цієї резонансної події, засуджуючи, як подібні, так і будь-які інші неправомірні і такі, що суперечать законам України та нормам християнської і суспільної моралі дії. Водночас Управління Львівсько-Сокальської єпархії звертається до ЗМІ, що поспішно поширили неперевірену та непідтверджену інформацію, з вимогою опублікування її спростування.

Фото Facebook

Теги: