В уманському парку баптисти показали живий вертеп – з людьми і вівцямиВертеп – це давня українська традиція, що являє собою відтворення сцени Різдва Ісуса Христа. Зазвичай для інсталяції будували спеціальні композиції, де й розміщувалися головні дійові особи різдвяної історії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на 04744.info.

Цього року в центрі міста Умань на Черкащині теж з’явився вертеп – з живими людьми, які одягнуті в Йосипа та Марію, з яслами, повними сіна, з маленькою лялькою, із зіркою, що сяє над всією композицією. Та родзинкою дійства став загін з живими вівцями.

Організаторами різдвяного вертепу стала молодь уманської церкви євангельських християн-баптистів. Цим заходом церква бажає привітати уманчан з різдвяними святами та сповістити про важливість та значення народження Ісуса Христа для людства.

Йосип з Марією одягнуті в відповідний одяг, овечки на соломі, різдвяна ілюмінація привертають увагу перехожих, особливо дітей. Кожен бажаючий міг підійти, розглянути всю композицію, погладити овечок та зробити святкове фото на пам’ять.

Теги: