Під час останньої апаратної наради начальник управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської облдержадміністрації Віталій Останній поінформував про заходи, які місцева влада готує провести разом з християнськими конфесіямищодо відзначення 500-річчя Реформації, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Fakel.kr.ua.

Чиновник відзначив, що нинішнього року виповнюється 500 років з того часу, як у Західній та Центральній Європі розпочався реформаційно-релігійний та політичний рух під проводом Мартіна Лютера. Зазначена подія ознаменувала початок пробудження національної свідомості та стала поштовхом для розвитку культури і науки народів Європи.

– Відповідно до Указу Президента України "Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації", з метою визнання вагомого внеску протестантських церков та релігійних організацій в розвиток релігійної, культурної і соціальної сфери українського суспільства, вияву поваги до їхньої ролі в українській історії, управлінням комунікацій з громадськістю облдержадміністрації розроблено План заходів щодо відзначення зазначеної події на рівні області, – зазначив Віталій Останній.


За словами посадовця, з нагоди 500-річчя Реформації передбачається провести науково-практичну конференцію за участі протестантських релігійних організацій, історичні наукові читання та інші інформаційно-просвітницькі заходи, що проходитимуть у закладах освіти і культури області.

Теги: