Вірменська Апостольська Церква очолить освячення води у Львові на Богоявлення19 січня, на свято Богоявлення, на площі Ринок у Львові відбудеться традиційне загальноміське освячення води за участю священиків різних християнських конфесій, яке очолить цьогоріч Вірменська Апостольська Церква, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на dailylviv.com.

Воду освятять о 13:30 біля входу до міської Ратуші. Міськрада запросиладо участі усіх мешканців та гостей міста.

А капелан Львівської міської ради, отець Павло Дроздяк, зазначив: «Свято Богоявлення Господа нашого Ісуса Христа, коли ми маємо міжконфесійну молитву, під час якої представники усіх християнських Церков Львова освячують йорданську воду, – це особливий досвід спільного моління разом, свідчення єдності, адже знаємо, що в Богоявлінні нам явився Господь Бог у своїй повноті, у Трійці. Цього року це моління буде надзвичайно цікаве, тому що з нами будуть молитись наші браття з Вірменської Апостольської Церкви, і тому можна буде почути вірменські піснеспіви і побачити таку форму, в якій відбувається освячення йорданської води у цій Церкві. Водночас, й представники нашої ієрархії та інших християнських конфесій міста будуть брати участь у  спільній молитві».

Протопсалт Вірменської Апостольської Церкви у Львові Андрій Шкраб’юк пояснив: «Вірменський чин Йорданського водосвяття суттєво відрізняється від візантійського, себто від того, який служиться в усіх українських Церквах. Таке освячення води за особливим, вірменським чином відбудеться у Львові вже вдруге (вперше було п’ять чи шість років тому). В загальних рисах обряд складатиметься з трьох частин: перша – вірменська; друга – візантійська (введена задля представників українських Церков); третя – знову вірменська».

Фото Facebook

Теги: