Асоціація «Новомедіа» закликає остаточно заборонити «Битви екстрасенсів» на СТБАсоціація журналістів, видавців і мовців «Новомедіа», яка об'єднує в основному християн, просить Національну Раду України з питань телебачення та радіомовлення ухвалити остаточне рішення, яке призведе до припинення виробництва і показу на території України програм «Битва екстрасенсів», «Слідство ведуть екстрасенси» та їм подібних, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на НХМ.

Зазначається, що даний профільний державний орган вже виносив попередження телеканалу СТБ за трансляцію програм і анонсів, які можуть завдати шкоди фізичному чи моральному розвитку неповнолітніх. "На додаток до цього телеканал ще й зневажає і ображає національні почуття глядачів. Наприклад, у вечірньому випуску «Битви екстрасенсів» в ефірі СТБ від 15 січня 2017 року взяли участь російські військовослужбовці, які зізналися, що воювали проти України на Донбасі", - йдеться у заяві «Новомедіа».

Після показу в черговому ефірі «Битви екстрасенсів» військових агресорів голова правління ЗАТ«Міжнародний Медіа Центр – СТБ» Володимир Бородянський повідомив, що канал вирішив припинити «Битви екстрасенсів» російського виробництва та звільнити працівників, які допустили це до ефіру.

Проте «Новомедіа» вважає, що це "проблему не вирішує, а навпаки артикулює її ще чіткіше. Тому що справа не у звільненні підлеглих та відмові від програми російського виробництва. А справа у тому, що суспільство вимагає повністю припинити виробництво і показ передусім тих програм з екстрасенсами, які виробляються в Україні для показу на СТБ та інших телеканалах".

Новомедіа» нагадує, що свою оцінку щодо негативного впливу «Битви екстрасенсів» надавали Національній раді з питань телебачення та радіомовлення фахівці Асоціації психологів України, Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Новомедіа» вважає, що "настав час припинити ганебну історію виробництва і трансляції програм «Битва екстрасенсів», «Слідство ведуть екстрасенси» та їм подібних в ефірі телеканалу СТБ та інших ефірних мовців України".

Теги: