Мер Олександрії отримав медаль від Київського ПатріархатуКиївський Патріархат нагородив мера Олександрії Кіровоградської області Степана Цапюка медаллю "За жертовність і любов до України". Міський голова отримав медаль з рук єпископа Черкаського Іоанна 15 січня. Нагородження пройшло в кабінеті градоначальника, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Zlatopil.com.ua.


Владика Черкаський вручив медалі "За жертовність і любов до України" меру і олександрійським волонтерам - Володимиру Стадніченку, Сергію Кульзі та Сергію Дячуку.


Нагороди вручені "в знак визнання великого внеску в наданні допомоги воїнам, що захищають передові рубежі в зоні АТО". Цапюк подякував за надану честь і зазначив, що Олександрія - одна з перших почала надавати допомогу воїнам АТО. Це і ремонт військової техніки (понад 100 одиниць було відремонтовано силами олександрійських підприємців і підприємств), і вантажі, які регулярно відправляються в зону АТО.


За дорученням міського голови в електронну базу вже внесли 200 воїнів АТО, вивчаються потреби їх сімей, щоб у разі потреби надати допомогу. Відповідна робота буде продовжуватися і надалі, передає прес-служба мерії.


Медаль "За жертовність і любов до України" заснували з благословення Патріарха Філарета в Українській Православній Церкві Київського Патріархату 2 січня 2015 року. Медаллю нагороджують людей, які проявили активну громадянську позицію, героїзм, самопожертву під час подій Революції гідності, а також за волонтерську діяльність і допомогу Збройним силам, Національної гвардії, добровільним батальйонам і іншим військовим формуванням України.

Теги: