Вперше від початку війни між РФ і Україною керівники п'ятидесятників обох країн провели виїзну зустрічЗ 10 по 12 січня 2017 у  м. Мінську (Білорусь) на базі церкви християн віри євангельської «Благодать» відбулася виїзна зустріч членів правління двох братерств – українського на чолі із старшим єпископом Михайлом Паночком та  російського на чолі із начальствуючим єпископом Едуардом Грабовенком. Там же пройшло чергове засідання Міжнародної Асамблеї ХВЄ, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт п'ятидесятників України.

«Під час зустрічі правлінь ми поінформували російських братів про життя і діяльність братерства ХВЄ в Україні, про наші плани та реалізацію проектів R500 і «400 церков за п’ять років». Це є свідчення свободи, яку ми сьогодні маємо для проповіді Євангеліє», - розповів Михайло Паночко. За його словами, це була перша така зустріч від початку інформаційної війни між нашими державами.

«Російські брати розповіли про духовну атмосферу у своїй країні, на жаль, вони не можуть похвалитись такою ж свободою, однак церква Христова живе і розвивається», - зазначив старший єпископ.

Наступного дня на базі церкви «Благодать» відбулося засідання МАЦХВЄ (учасниками якого від України були Михайло Паночко та Микола Синюк). Питання, яке розглядали – напружена ситуація, що виникла у російській церкві між керівництвом РЦ ХВЄ і служителями в Іркутській області, де без погодження братерства було зареєстровано релігійну організацію ХВЄ «Союз Неємія» під керівництвом єпископа Анатолія Боярчука. Членам Міжнародної Асамблеї вдалося досягти успіху в переговорах: обидві сторони погодилися вилучити з протоколів засідань правління фрази про недовіру один одному. Організація «Союз Неємія» увійде у підпорядкування РЦ ХВЄ, яку очолює Едуард Грабованко.

Як відзначив Михайло Паночко, загалом зустріч пройшла у дружній, братній атмосфері.

Теги: