Президент і прем'єр привітали Патріарха Філарета з 88-річчямПрезидент України привітав главу УПЦ Київського Патріархату Патріарха Філарета з його 88 днем народження. Вітання Президент написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

“Сьогодні Його Святості виповнюється 88 років. Від імені українського народу вітаю Вас,” — йдеться в повідомленні П. Порошенка.

“Глибоко символічно, що Святійший Патріарх Філарет, народжений на Донеччині, в нині окупованому селищі Благодатне, Амвросіївського району, гордо несе прапор українства, плекає ідею незалежної Української Церкви,” — написав П.Порошенко.

“Його молитви дають усім наснагу у захисті правди і справедливості, збереженні національної єдності, забезпеченні нашої перемоги над ворогом,” — додав у привітаннях Президент України.

Привітав Філарета також прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. "Щиро вітаю Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з 88-річчям! Вдячний за Вашу віру, молитви і патріотизм, який сьогодні об'єднує весь український народ. Довголіття і міцного здоров'я!" - написав він.


Крім того, Філарета привітали з 88-літтям Київський міський голова Віталій Кличко, екс-президент України Леонід Кучма, міністр оборони України, голова Служби безпеки України та інші.

Теги: