Духовенство УПЦ відвідало військові частини та поранених бійців АТОУ період зимових свят в єпархіях УПЦ (МП) проводять заходи на підтримку військових Збройних сил України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

20 січня клірики Баришівського благочиння Бориспільської єпархії УПЦ, що на території Київської області, відвідали місцеву військову частину Національної гвардії. Священики на чолі з благочинним протоієреєм Любомиром Біляком звершили молебень за воїнів і ознайомилися з побутом військової частини. Благочинний звернувся до присутніх зі словом настанови та окропив усіх святою водою. Священики одягли на воїнів, які виконують строкову службу, натільні хрестики, вручили ікони і провели бесіди. Також протоієрей Любомир передав кошти, зібрані духовенством на потреби військовослужбовців.

Допомогу українським воїнам також передали у Володимир-Волинській єпархії клірики Ратнівського району. На протязі свят парафії місцевого благочиння збирали продукти харчування та необхідні речі для відправки до зони АТО для потреб військових. Гуманітарний вантаж священики передали волонтерам, які доправили його на схід України.

19 січня, у свято Хрещення Господнього у Харківському Військово-медичному клінічному центрі був звершений чин великого освячення води. Святкове богослужіння звершив протоієрей Олег Кучер. Священик відвідав палати всіх відділень клінічного центру. Він привітав військових медиків, військовослужбовців та ветеранів Збройних сил, які перебувають на лікуванні, зі святом Богоявлення, побажав сил та швидкого одужання й окропив усіх святою водою.

Велике освячення води також звершили для військових ЗСУ у Сєверодонецьку. З благословення архієпископа Сєверодонецького і Старобільського Никодима, їх розташування вже не перший раз відвідав ієромонах Мелетій (Шаповалов). Після чину освячення води, він окропив військовослужбовців і приміщення їхнього розташування. Найголовнішими побажаннями захисникам були мир і здоров’я: «Це найцінніше, за що сьогодні ми молимося і просимо у Господа. Бережіть себе, допомагайте ближнього і у всьому намагайтеся діяти за законом Божим».

Кількома днями раніше, 16 січня, керівник відділу Вінницької єпархії УПЦ з душпастирської опіки Збройних сил України протоієрей Сергій Ковтун відвідав військовослужбовців військової частини А2287, що знаходиться у м. Вінниці. Священик привітав офіцерів та солдат зі святами, а також звершив молебень і благословив військовослужбовців на навчання у новому навчальному 2017 році. Такий самий молебень 17 січня отець Сергій відправив у військовій частині 3028 Національної гвардії України, який знаходиться у м. Калинівці.

Теги: