У фронтовій зоні відкрили каплицю УАПЦСтараннями протоієрея Григорія Ганзія, клірика Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, військового капелана однієї з бригад, яка тримає оборону України на Донбасі, українські воїни будуть зустрічати свято Стрітення Господнього у фронтовій каплиці святого великомученика Воніфатія, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Uaoch.org.

Отець Григорій в одному з приміщень міста, де розташована військова бригада, обладнав каплицю і віднині всі бажаючі (як воїни ЗСУ, так і місцеві жителі), матимуть можливість брати участь у богослужінні, сповідатися та причащатися. Одночасно каплиця стане і духовно-просвітницьким центром, в якому проводитиметься різнобічна духовно-психологічна та просвітницька робота, необхідна для відновлення душевної рівноваги тих, хто постійно перебуває на передових позиціях оборони в стресових ситуаціях.

Отець Григорій служить капеланом із перших днів російської агресії проти України, постійно перебуваючи на фронті. Три роки тому, коли бригада готувалася до відправлення на фронт, о. Григорій обладнав каплицю в одній із казарм у місці постійної дислокації бригади, а коли її відвели на тимчасовий перепочинок та вишкіл, то у двох військових палатках також обладнав каплицю і духовний центр для бійців і офіцерів.

Теги: