Майбутній український священик їде у США на спортфестиваль на запрошення ШварцнеггераЧемпіон світу з гирьового спорту, майбутній священик Микола Ткачук, який виступить на міжнародному спортивному фестивалі "Арнольд Класік" на початку березня у місті Колумбус, штат Огайо (США), подарує Арнольду Шварцнеггеру ікону святого Миколая Чудотворця, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

“Я представлятиму збірну України на найвідомішому масовому спортивному заході у світі. Під час зустрічі з Арнольдом Шварцнеггером хочу подарувати йому ікону святого Миколая Чудотворця. Чому саме цю ікону? Це мій небесний покровитель і це угодник Божий, який допомагає усім людям, і якого шанують не лише православні християни, але й люди інших конфесій”, — розповів спортсмен під час зустрічі з главою УПЦ митрополитом Онуфрієм у його резиденції у Києво-Печерській лаврі.

М. Ткачук виступатиме на міжнародному турнірі з двома гирями по 32 кг кожна. Їх треба буде піднімати максимальну кількість разів протягом 10 хвилин.

“Це потребує великого терпіння, бо гирі не з легких і їх треба підіймати якомога швидше. На таких змаганнях завжди буває важко, але якщо людина віруюча, то їй набагато легше долати усілякі перешкоди”, — наголосив М.Ткачук.

Під час бесіди з митрополитом спортсмен взяв благословення на участь у змаганнях у США, куди Микола Ткачук запрошений відомим бодібілдером і кіноактором Арнольдом Шварценеггером.

Микола Ткачук — член національної збірної України з гирьового спорту, багаторазовий чемпіон світу та України. Навчається на заочному відділенні Київської духовної семінаріі. Ткачук виступатиме на міжнародному спортивному фестивалі “Арнольд Класік” за підтримки Фонду Предстоятеля Української Православної Церкви.

Теги: