У Мукачеві вирішуватимуть соціальні питання в тісній співпраці міської влади та релігійних спільнот22 лютого відбулася зустріч мера Мукачева та секретаря міської ради з представниками релігійних громад міста Мукачева, на якій було обговорено широке коло питань, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Goloskarpat.info.

У ході зустрічі були висловлені пропозиції присутніх щодо реконструкції Ритуального будинку, який знаходиться на центральному кладовищі по вул. Масарика Томаша, встановлення скульптури "Ненародженій дитині" як символу права на життя дітей, які не народилися через штучно перервану вагітність, про залучення релігійних громад до соціальних проектів, над якими працює міська влада, організація будинків для престарілих, відзначення 500-річчя Реформації.

Міський голова ознайомив їх з планами впорядкування кладовищ міста та реконструкції Ритуального будинку, який повинен відповідати усім сучасним вимогам подібних закладів. Було домовлено, що вирішення піднятих на зустрічі питань буде проходити у тісній співпраці міської влади та релігійних спільнот, враховуватиме їхні пропозиції та побажання.

Було також вирішено оновити склад Ради церков та релігійних організацій при міському голові та активізувати її роботу, встановити ефективну комунікацію між владою та релігійними спільнотами щодо всіх питань, які турбують мешканців міста над Латорицею.

Теги: