Священик УПЦ КП прочитав у Львівській міськраді лекцію “Православний аспект міжрелігійного діалогу”20 лютого в малій сесійній залі Львівської міської ради відбулась друга зустріч у Школі міжрелігійної журналістики. На запрошення організаторів лекцію “Православний аспект міжрелігійного діалогу” провів викладач ЛПБА, благочинний академічного храму кандидат богословських наук протоієрей Назарій Лозинський, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

У своєму виступі, який тривав більше години, лектор торкнувся таких питань, як поняття діалогу, діалогізм Мартіна Бубера, цілі діалогу, засоби для проведення діалогу, бар”єри у веденні діалогу.


Також спікер оглядово розповів про історії Православної Церкви, перейшовши до розуміння міжрелігійного діалогу у православ”ї.


Завершився виступ протоієрея Назарія аналізом стереотипів та маркерів, які накладаються на Церкву через медіа.


На заході були присутні представники різних християнських конфесій, а також голова Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу “Лібертас” Тарас Дзюбанський.


Після лекції обговорення теми продовжувалось у годинній дискусії, під час якої доповідач відповідав на численні запитання учасників.

Теги: