У Києві постане військовий храм УАПЦ20 лютого на запрошення командування військової частини А0799 м. Києва відбулося освячення місця під храм святого Юрія Переможця, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Uaoch.org.

Чин освячення здійснив єпископ Вишгородський і Подільський, вікарій Київської єпархії УАПЦ, голова комісії по роботі із збройними силами України, радник Міністра оборони України владика Володимир (Черпак).

Владиці співслужили настоятель Покровської церкви м. Боярки і член Патріаршої ради УАПЦ о. Дмитро Присяжний та священик Свято-Покровського храму на Подолі у Києві о. Дмитро Каран.

Владика Володимир звернувся із пастирським словом до військових та висловив побажання завжди бути із Богом у різні хвилини життя.

Напередодні, 15 лютого, у кафедральному соборі Різдва Христового в Тернополі капеланом Національної гвардії України протоієреєм Анатолієм Залізницьким були освячені ікони для Тернопільської частини Нацгвардії. Отець Анатолій передав освячені ікони командиру частиниу. Образи доповнили та прикрасили духовну світлицю (молитовну кімнату) нацгвардійців.

Теги: