УПЦ здійснює опіку військовослужбовців ДССТ і звершує богослужіння у виправних колоніяхУ Чернігові митрополит та капелани УПЦ (МП) здійснюють духовну опіку військовослужбовців Державної спеціальної служби транспорту. А священики Івано-Франківської, Каменської та Херсонської єпархій відвідали у лютому пенітенціарні заклади Державної пенітенціарної служби України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

24 лютого митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, ієрарх УПЦ (МП), взяв участь у підведенні підсумків зборів командирів рот ДССТ (Державної спеціальної служби транспорту).

Перед початком офіційного зібрання владика освятив переносний іконостас для молитовного вшанування та звершення богослужінь. Іконостас створений трудами військовослужбовців ДССТ, глави єпархіального відділу Чернігівської єпархії по взаємодії зі Збройними силами та органами правопорядку України протоієрея Іоанна Яреми і капелана 8-го навчального центру ДССТ ієрея Іоанна Кіта.

Митрополит звернувся до аудиторії з архіпастирським словом та побажав офіцерам миру і успішного засвоєння навчального матеріалу. На молитовну пам’ять усім присутнім були даровані у подарунок Євангелія від Марка.

Раніше на базі навчального центру були проведені збори командирів рот Державної спеціальної служби транспорту.

22 лютого в рамках проведення зборів відбулася зустріч молодшого командного складу з духовенством, яке несе послух капеланського служіння у військових частинах ДССТ.

В останній день зборів, 24 лютого, офіцери вклонилися святиням Чернігова, зокрема, мощам святителів Феодосія, Філарета і преп. Лаврентія Чернігівських у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, де військовослужбовців зустрів, ознайомив з життям святих і благословив на подальші добрі труди митрополит Амвросій.

Напередодні, 15 лютого, у Спасо-Преображенському храмі, що знаходиться на території виправної колонії №41 у с. Товмачик Коломийського району Івано-Франківської області відбулася літургія. Богослужіння звершив голова Відділу душпастирської опіки Івано-Франківської єпархії УПЦ протоієрей Василій Костишин. За богослужінням молилися представники адміністрації установи та засуджені. Священик привітав усіх зі святом. На завершення відбулося освячення свічок, які роздали присутнім.

Наступного дня у Каменській виправній колонії №34 також відбулася літургія. Богослужіння звершили священики Георгій Кириченко та Сергій Царенко. Майже всі парафіянки тюремного храму на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини причастилися.

Після закінчення богослужіння отець Сергій звернувся до присутніх зі словом проповіді. Під час наступного візиту в колонію клірики Каменської єпархії планують здійснити таїнство хрещення над тими, хто побажав стати чадами Церкви.

У дні післясвята Стрітення Господнього священики парафій Херсона на чолі з настоятелем Хрестовоздвиженського храму протоієреєм Димитрієм Чорнеєм відвідали ув’язнених виправної установи УВП-90 і УВП-61. На території обох установ діють храми на честь ікони Божої Матері «Несподівана радість» і прп. Варсонофія Херсонського, в яких духовенство звершило богослужіння.

За літургією до таїнств сповіді та причастя приступили парафіяни тюремних храмів. Священики подарували їм подарунки, підготовлені віруючими опікуваних парафій, а також відвідали ув’язнених камерного ув’язнення.

Теги: