9 березня митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій (Легкий) передав гуманітарну допомогу Харківському військовому госпіталю.

Для пацієнтів були передані багатофункціональні ліжка, візок для перевезення хворих, штативи для внутрішньовенних вливань.

Того ж дня, 9 березня, до Полтавського військового госпіталю надійшла чергова гуманітарна допомога, яку зібрала українська греко-католицька громада Ганновера (Німеччина). Цей проект знову став можливим завдяки співпраці Львівської громадської організації «Волонтерська сотня», що діє при Українському католицькому університеті, та Полтавського благодійного фонду «Всесвіт».

Засновники БФ «Всесвіт», співпрацюючи з керівництвом військового госпіталю, намагаються у такий спосіб покращити матеріально-технічну базу медичного закладу, полегшити умови праці медичного персоналу та покращити побутові умови військовослужбовців, які перебувають на лікуванні.

"Наші добрі справи, які ми робимо та реалізуємо в полтавському суспільстві, зокрема для військового шпиталю, - зазначає п. Тарас Кондур, співзасновник БФ "Всесвіт", - є свідченням нашої християнської, православної віри, - свідченням того, що хочемо долучитися до спільної перемоги добра над злом".

За словами військового капелана отця Максима Кролевського, це вже третій гуманітарний вантаж для військового шпиталю за останній рік.

На сьогодні представники БФ "Всесвіт" займаються розмитненням гуманітарного вантажу, який попередньо має пройти усі необхідні митні законодавчі процедури.

Опісля полтавські греко-католики передадуть у постійне користування для військового шпиталю функціональні ліжка, функціональні тумбочки, матраци та інші медичні засоби.

Благодійний фонд «Всесвіт» - полтавська благодійна організація, створена у 2013 році за участю парафіян храму Пресвятої Тройці Української Греко-Католицької Церкви та активних полтавців. Головою фонду було обрано отця Юрія Кролевського, настоятеля храму Пресвятої Тройці УГКЦ у м. Полтава. Мета та діяльність БФ «Всесвіт» зорієнтована на допомогу потребуючим людям незалежно від їх політичної, національної чи релігійної приналежності.

Теги: