Порадник «Будьмо здорові!» вийшов під редакцією кандидата медичних наук, доцента кафедри наркології Харківської медичної академії післядипломної освіти Галини Мисько.

Презентацію відкрив заступник начальника факультету з роботи з особовим складом підполковник Олександр Сінько. Успішному проведенню презентації сприяла капітан ЗСУ, старший офіцер групи морально-психологічного забезпечення Тетяна Кучерява.

Відома харківський волонтер, автор однієї із статей, що увійшла до порадника, Юлія Смагіна поділилася власними спостереженнями щодо боротьби з пияцтвом, порівнювала ситуацію на початку війни і сьогодні. Вона зазначила, що в українському війську ситуація зі зловживанням алкоголю зрушилася з місця в кращий бік.

Книга - спільна праця харків’ян, нововолинців та нововолинського видавництва «Мрія», що вийшла друком у Харкові. Об’єднані спільною проблемою зловживання алкоголю у війську, автори статей не дають жодних рецептів для її розв’язання, але допомагають усвідомити його глибину, поглянути з різних боків і допомогти командирам у складному завданні — зупинити «зеленого змія» у війську.

Упорядкувала порадник член Спілки журналістів України, працівник ЗСУ Ніна Немировська. Вона є авторкою кількох статей, що друкувалися раніше в «Медичній газеті».

Благословив видання протоієрей, настоятель Свято-Миколаївської парафії УАПЦ с. Циркуни, отець Олег Козуб.

До книги увійшли і різноманітні матеріали волонтерів, колишніх командирів і бійців, які спостерігали результати зловживань алкоголем у військах.

Автори статей сподіваються, що матеріал, який надано, буде корисний не лише офіцерам для роботи з особовим складом, а й просто пересічним громадянам.

Теги: