Як розповів співзасновник і програмний координатор ХСП Андрій Оленчик, на цей момент до служіння в рамках ХСП уже залучилася низка спільнот зі складу ОКС, зокрема, спільноти «Мараната» (Київ) та «Живий Вогонь» (Львів), а також численні священики, молитовники та волонтери зі складу близько десятка інших католицьких спільнот.

Зазначений з’їзд лідерів відбувся за участі команди служителів партнера ОКС – Європейської мережі спільнот (ENC), яка об’єднує католицькі харизматичні спільноти низки європейських країн. Всього у з’їзді взяли участь близько 130 служителів.

Про покликання католиків-харизматиків говорив куратор Католицької харизматичної віднови в середовищі УГКЦ єпископ Бучацький Дмитро Григорак, який є одним із духовних патронів ХСП.

Об’єднання Католицьких Спільнот (ОКС) було утворене у березні 2013 року у Красилові (Хмельницька область) в реколекційному будинку св. Піо лідерами католицьких харизматичних спільнот, що переважно належали до середовища Школи християнського життя і євангелізації. Місією ОКС є поширення Євангелія та проповідь Слова Божого в Україні та за її межами.

Основними цілями ОКС є надання практичної допомоги священикам та служителям-мирянам у організації в парафіях постійного процесу євангелізації; у формуванні у віруючих умінь та навичок служіння Церкві і залучення людей у місію благовіщення про Ісуса Христа; у залученні, за необхідності, в парафії на коротко- або довгостроковій основі спеціально навчених служителів-місіонерів тощо.

Теги: