У заході взяли участь представники влади, релігійних і громадських організацій області. Значущість цієї події відзначив народний депутат Павло Унгурян. Він сказав, що молитовні сніданки проводяться у близько 100 країнах світу. Також депутат розповів про приклад американського народу, який колись, так само як і український, проходив через важкі випробування.

"Це війна за незалежність, це і конфлікти всередині держави між півднем і північчю. Але було побудоване дуже серйозне партнерство між різними штатами на основі любові, прощення і миру. У Вашингтоні кожного тижня відбувається близько 200 молитовних сніданків, фактично в кожному міністерстві та відомстві", — сказав він.

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, ієрарх УПЦ КП, звернувся до присутніх представників конфесій та запросив приєднатися до молитви за Україну, яку проведе Всеукраїнська рада церков 2 квітня о 15:00 біля пам’ятника Івану Мазепі: "Повинна бути наша єдність у тому, що ми маємо служити разом добру і народові. Ми можемо боронити нашу країну, спільно взиваючи до Бога про допомогу. Ми вже маємо досвід із нашими брата протестантських церков, греко-католицьких і римо-католицьких церков. І в неділю о 15 годині звершимо міжконфесійний молебень за Україну".

Голова міжконфесійного комітету з відзначення 500 річчя Європейської реформації в Полтавській області Михайло Роман розповів також і про майбутні заходи в релігійному житті на Полтавщині: "Протягом року матимемо ряд заходів, які стосуються сімейних цінностей і молоді. Це будуть велопробіги і, можливо, круглі столи. Відбудеться день Біблії в театрі ім. Гоголя. Тобто буде насичена програма, де ми намагатимемося показати, що для нас, як для християн, базово першим має стати духовна підвалина та духовні цінності. Через моральні цінності ми можемо впливати і змінювати те суспільство, в якому сьогодні живемо".

Духовенство зазначило, що сьогодні український народ повертається до Бога обличчям. А країна, яка за довгий час почала втрачати Божі принципи, повертається на правильний духовний шлях.

Настоятель парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві Юрій Кролевський після заходу розповів, що для влади це стало пізнанням релігійного життя: "Керівники конфесій можуть стати місіонерами, щоб навчити владу перейняти християнські цінності. Дуже важливо, щоб вона жила ними. Тому що і нашій владі є тяжко. Їх дуже критикують, не завжди справедливо. У багатьох випадках — геть несправедливо. Їхні вороги показують помилки і непопулярні речі однобоко. Ми поділили: хтось молився за народ, хтось — за воїнів, у кожного був свій блок. Мені дістався блок «молитися за владу», і я дуже радий цьому. Я молився за те, щоб вона не боялася жити правдою".

Молитовний сніданок – це неформальна зустріч, вперше започаткована в Америці. Метою молитовного сніданку є порозуміння і консолідація багатоконфесійного суспільства навколо єдиної системи загальнолюдських і моральних цінностей.

Теги: