19 квітня Господарський суд Хмельницької області своїм рішенням в позові Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ (Московського Патріархату) до громади святителя Миколая Чудотворця УПЦ Київського Патріархату села Нестерівці Дунаєвецького району про усунення перешкод у користуванні майном відмовив повністю.

Справа стосувалася намагання Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ (МП) користуватися храмом і майном, що належать церковній сільській громаді, котра в 2016 році разом зі своїм настоятелем протоієреєм Петром Бабієм перейшла під юрисдикцію УПЦ Київського Патріархату.

За словами митрополита Антонія з УПЦ КП, це непересічна подія, яка є свого роду прецедентом, адже, як стверджують самі представники позивача від УПЦ (МП), досі вони жодного разу не програвали суду, коли це стосувалося суперечок з УПЦ Київського Патріархату.  “Глибоко символічним є той факт, що ця перемога сталась саме в Пасхальну седмицю. Цим Господь ясно показав, на чиєму боці правда. А вона на боці вірян – справжніх патріотів України, що перемогли завдяки своїй незламності, своїм молитвам і своїй вірі”, – зауважив владика Антоній, місцевий ієрарх УПЦ КП.

"Власне і громада твердо вірила у власну перемогу, хоч і перебувала під шаленим тиском та прокльонами з боку московських перевертнів навіть в залі суду, але з благословіння архіпастиря і при посиленій спільній молитві Господь допоміг тим, на чиєму боці була моральна перевага і правда Божа", – пише сайт єпаріхї УПЦ КП.

А в Миколаєві вже не перший рік точаться суперечки навколо будівництва церкви УПЦ (МП) в парку біля Палацу культури «Корабельний».
Працівники і діти батьків, які займаються в палаці, не проти церкви як такої, але подібне сусідство вважають недоречним, доводячи, що цей парк треба залишити дітям.

У свою чергу протоієрей Богдан Черненький, глава громади УПЦ (МП), каже, що саме це місце для ньго — принципове.

Місцева влада шукає рішення, яке б задовольнило обидві сторони.

Теги: