У заході взяв участь заступник голови Синодального відділу соціального служіння та благодійності "Елеос-Україна" протоієрей Сергій Дмитрієв.

Меморіал розташовано на зовнішньому мурі Михайлівського Золотоверхого монастиря (Михайлівська площа) праворуч від центрального входу на територію монастиря, вздовж вулиці Трьохсвятительської.

На 11 частинах „Стіни пам`яті” розміщено фотографії та біографії близько 3-ох тисяч загиблих військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, працівників МВС та Нацполіції, добровольців. На „Стіні пам`яті” також міститься інформації про бійців „Азова”, які загинули у війні на Донбасі.

„Стіна пам`яті” була створена за ініціативи УПЦ Київського Патріархату, Національного військово-історичного музею України, редакції сайту „Книга пам`яті полеглих за Україну” та історико-культурологічного товариства „Оберіг часу”.

Згадати героїв зібралися їхні рідні та близькі, віряни. У відкритті меморіалу також взяли участь представники державного та неурядового сектору, представники іудейських та мусульманських спільнот.

За три роки збройної агресії проти України загинуло або померло внаслідок бойових дій майже 3500 захисників Ураїни.
- 758 з них - це юнаки у віці 19-25 років, ще 25 хлопців віком 16-18 років;
- залишилось напівсиротами понад 4500 дітей;
- досі тіла близько 100 захисників України вважаються неідентифікованими та спочивають на кладовищах у Дніпрі, Старобільську та Запоріжжі.

Теги: