У роботі конференції взяли участь почесні гості, зокрема: протоієрей Віталій Клос, доктор церковно-історичних наук, проректор Київської православної богословської академії УПЦ КП; Сільвен Ріголле – аташе з питань наукового та університетського співробітництва посольства Франції в Україні; Жослін Гіттон – перший секретар Представництва ЄС в Україні; Марина Бурмака – президент Українського центру суспільного розвитку, доктор соціології; Олів'є Ведрін - президент Continental European Union Club, почесний професор КиМУ; Руслан Кухарчук – президент Асоціації журналістів та мовників України «Новомедіа», який також є активістом протестантської спільноти країни.

З вступним словом до учасників конференції, а це - 600 студентів разом із своїми науковими керівниками - звернувся президент Київського міжнародного університету, професор Х. Хачатурян, підкресливши величезну роль молоді в процесах євроінтеграції України. Він нагородив кращих 18 молодих дослідників грамотами за плідну наукову діяльність, творчі здобутки та створення позитивного іміджу Університету, Коледжу та Ліцею КиМУ.

Протоієрей Віталій Клос, передавши учасникам конференції благословення та вітання від Патріарха Філарета, висловив впевненість у тому, що успішне майбутнє України у складі Європейського Союзу і, що саме молодь із вірою в перемогу є тією рушійною силою, яка зможе це втілити в життя.

У виступах студентів знайшли відображення власні наукові дослідження, бачення перспектив входження України до європейської спільноти та шляхів трансформацій, реформ, які мають бути здійсненні в Україні.

Конференція закінчилася ухваленням резолюції, де зазначено, що, отримавши сучасні знання, студенти будуть спроможні вирішувати складні завдання щодо інноваційного розвитку України і впевнені, що європейські цінності та стандарти стануть невід'ємною складовою для нової України.

Теги: