Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко розповіла: «... Ці роботи тривали один сезон. Потім земля мусіла встоятися і вже з наступного року приступили до мощення дворика бруківкою, де був асфальт. Під асфальтом було виявлено плити. Це фрагменти надгробних плит, які були не звідси, а очевидно привезені. Ці плити ми відклали. Вони зараз зберігаються на подвір’ї Вірменської церкви. Також у підвалах проведена реставрація, гідроізоляція, накриття. Зараз ці підвали можна використовувати, вхід туди тільки із дзвіниці».

«Заміну загальносплавної каналізації та водопроводу у подвір'ї Вірменського Собору виконано за кошти міського бюджету Львова на суму 563,577 тисячі гривень. Виконавець робіт – ТзОВ «Західпласт», – повідомили також у міськраді.

«Роботи по замощенню подвір’я плитами з доповненням бруківки виконувало приватне підприємство «Архітектурна майстерня «Ренесанс». Освітлення Вірменського провулку (подвір’я) виконано ТзОВ «Ліхт Форум», – поінформували також у ЛМР.

«Також за кошти міського бюджету виконано роботи з впорядкування території подвір’я Вірменського собору з колоною святого Христофора на суму 340,229 тисячі гривень. Над реставрацією колони Св. Христофора, яка є домінантою дворику, протягом 2015-2016 років працювала група реставраторів під керівництвом Анджея Казберука. Роботи фінансувало Міністерство культури Польщі», – повідомили також сьогодні, 12 травня, в прес-службі Львівської міськради.

Теги: