Референту Екобюро у Тернопільсько-Зборівській архієпархії о. Василю Шафрану вдалося без жодних труднощів консолідувати місцеві сили для втілення даної ініціативи. З боку місцевої влади, в особі Богдана Піщатіна, було попередньо схвалено такий захід та домовлено про земельну ділянку, яку можна використати для насадження лісових смуг. Ділянки, які є не придатними для господарських цілей і пустують, можна знайти у кожному селищі. Тому місцева влада радо зголошується на схожі заходи, щоб надати нове доцільне призначення ділянкам землі, які пустують.

Велику матеріальну підтримку отримав цей проект від місцевого лісового господарства, яке, в особі Олега Брохівського, надало посадковий матеріал та практичні поради для успішного приживання саджанців.

Важко було б уявити реалізацію цього задуму без фізичної підтримки старшокласників Острівської школи. Вони разом із своїм вчителем біології та екології Оксаною Працінь вправно впорались із цим завданням. І це не перший екологічний захід в селі Острів, який проводиться за підтримки учнів та вчителів місцевої школи.

Після висадження нової лісової смуги в Острові, представники усіх задіяних сторін вирішили продовжувати почату традицію у ще більших масштабах та бути прикладом для розвитку екології рідного краю для інших міст та сіл.

Теги: