У рамках школи експерти й учасники поділяться досвідом збору польових матеріалів і познайомляться з методами аналітичної роботи з причинами, результатами та наслідками конфліктів. Політика пам’яті й історична політика відіграють найважливішу роль у формуванні уявлень про сусідів, стають потужними перепонами, або навпаки, можуть сприяти мирній трансформації найбільш складних збройних конфліктів.

Мета школи – сприяти розвитку транснаціональних мереж і обміну досвідом між соціальними дослідниками, журналістами, громадськими активістами, у тому числі з країн, що опинилися у ситуації конфлікту.

В рамках школи планується проведення тренінгів, лекцій та експертних консультацій. Учасники отримають можливість збирати нові матеріали та дискутувати щодо них, завдяки інтенсивному щоденному спілкуванню у неформальній атмосфері. Протягом літньої школи відбудуться також дві робочі зустрічі у Кишиневі та Києві, на які додатково будуть запрошені місцеві експерти та журналісти. У результаті літньої школи учасникам з різних країн у співавторстві буде запропоновано підготувати аналітичні статті.

Літня школа пройде з 28 червня по 9 липня 2017 року (включно з днями приїзду та від’їзду) у Кишиневі, Бендерах, Тирасполі, Слов’янську та Києві. Бажане володіння англійською мовою. Усі витрати на транспорт, проживання та харчування забезпечують організатори.

Відбір учасників буде проводитися на конкурсній основі. Пріоритет надаватиметься журналістам-початківцям, соціальним дослідникам, аналітикам, громадським активістам у віці до 30 років, що мають досвід публікацій.

Щоб взяти участь у конкурсі слід відправити своє CV, короткий мотиваційний лист (не більше 300 слів) та 1-2 приклади публікацій (якщо такі є у наявності) на електронну пошту cisr.dialogue@gmail.com (з позначкою “на конкурс”).

Теги: