В період з 3 по 13 квітня військові капелани УПЦ (МП) Державної спеціальної служби транспорту відвідали особовий склад на об’єктах виконань завдань у зоні АТО. Зокрема, духовний наставник 36-го шляховідновлювального загону Держспецтрансслужби (м. Конотоп, Сумська обл.) протоієрей Василій Попович відвідав воїнів в Святогірську та на об’єктах загородження транспортної мережі на російсько-українському кордоні. Капелан звершив спільну молитву з особовим складом служби та благословив усіх солдатів на виконання військового обов’язку. На прохання командування військової частини священик освятив місця несення служби особовим складом.

Представники Бориспільської та Білоцерківської єпархій УПЦ (МП) також відвідали з благодатним вогнем та подарунками військових у зоні АТО з 19 по 21 квітня У всіх підрозділах та на блокпостах місія вітала військовослужбовців з Воскресінням Христовим, передавала лампади з благодатним вогнем та пасхальні дарунки і гуманітарну допомогу; священики проводили духовні бесіди, благословляли військових, вручали іконки, хрестики, молитвослови православного воїна, пасхальний номер журналу «Віра і честь». Командирам всіх частин священики подарували ікону “Собору всіх святих воїнів”.

Представники українських конфесій активно відвідують зону АТО
Вікарій Київської митрополії єпископ Ірпінський Климент (Вечеря) наприкінці квітня перебував на сході України, де разом з духовенством вітав дітей зі святом Воскресіння.


Крім того, 29 квітня, з благословення глави УПЦ, єпископ Климент відвідав українських військових, які проходять строкову службу в Луганській області. Єпископ передав благословення Предстоятеля загону саперів Держспецслужби транспорту, що дислокується в м. Слов’янськ, та ознайомився з результатами роботи по розмінуванню територій, на яких відбувалися бойові дії. Також єпископ Климент відвідав військовослужбовців, які охороняють важливі об’єкти цивільної інфраструктури і ознайомився з результатами роботи по відновленню зруйнованих мостів і транспортних сполучень.

Наприкінці квітня інші представники УПЦ (МП) - священнослужителі Вінницької та Волинської єпархій - вчергове доставили гуманітарні вантажі у зону АТО. Вони відвідали Святогірську лавру, 59-й військовий медичний госпіталь у Сєвєродонецьку, 131-й розвідувальний батальйон, будинки пристарілих у Новомихайлівці та Катеринівці, дитячі будинки у Часовому Ярі та Парасковіївці. Священнослужителі привезли різноманітні продукти для святкового столу, солодощі дітям, а в госпіталь доставили колеса для медичних автомобілів, які передали вінницькі медики.

Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій (Гладкий), ієрарх УПЦ (МП), зазначив: "Ми раді поверненню військовослужбовців із зони АТО, котрі повернулися живими і неушкодженими".

Разом з тим на Рівненщині та Житомирщині духовенство УПЦ (МП) відспівувало загиблих у зоні АТО військовослужбовців. Також до дня поминання спочилих духовенство єпархій УПЦ (МП) звершило літії на могилах загиблих воїнів АТО

24 квітня архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, ієрарх УПЦ КП, звершив панахиду за полеглими захисниками. У своїй промові він зазначив: "Завдяки подвигу наших героїв, ми розпочали нову історію України. Наше суспільство змінилося і ми ніколи не повернемося до рабства в імперії, як цього хоче північний агресор".

25 квітня священики Закарпатської єпархії УПЦ КП звершили молебень перед відправленням в зону АТО солдат 15-го ОГПБ. Крім того, глава УПЦ КП Патріарх Філарет 20 квітня освятив прапор 53-ї окремої механізованої бригади.

2 травня архієпископ Нестор, ієрарх УПЦ КП, благословив групу оперативників СБУ перед відправленням у зону АТО . Перед цим він освятив камінь під будівництво адмінспоруди Військової служби правопорядку.

Віряни запорізького Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ КП з початку цього року відправили в АТО вже декілька маскувальних сіток, а також воскові «грілки». Виготовляють їх віруючі з молитвами безпосередньо в храмі.

Представники українських конфесій активно відвідують зону АТО

Відвідували зону АТО протягом минулого і поточного місяців представники й інших конфесій. Зокрема, братства УАПЦ продовжували здійснювати тут місійну діяльність у часі Великодніх свят, римо-католики провели Пасхальне тридення та Великдень у зоні АТО.

Теги: