"Хто такі аніматори? Відповісти на це питання не так вже і складно, – діляться учасники заходу. – Це хлопці та дівчата, які працюють у молодіжних центрах та займаються вихованням дітвори на християнських таборах, де допомагають їм розвиватися духовно, а також весело проводити час".

Під час курсу молодь вчилася організовувати дозвілля дітей, проводити ігри, ставити в таборових умовах справжні театральні вистави, танцювати банси та керувати роботою дитячих гуртків. І це далеко не повний перелік тих вмінь, які здобували учасники вишколу.

Однією із багатьох кульмінацій вишколу став вечірній квест по центру Києва. Він відбувався за мотивами п’ятої книги серії «Хроніки Нарнії» Клайва Стейплза Льюїса. Метою квесту було зібрати сім символічних «печаток» лордів Нарнії, які б привели команди до перемоги. Проте результатом такої «Великої Гри» стала ще й дружба між членами команд.

Молоді нагадали слова католицького святого Філіпо Нері: «Бавтесь, стрибайте, співайте, веселіться, радійте – лишень не грішіть».

Теги: