Надія Максимів (чернече ім’я – сестра Володимира) має ступінь магістра релігійних наук, займається дослідженням історії України XX століття, зокрема, періоду репресій окупаційних режимів у Галичині. В її творчому доробку книги «Рік Митрополита», «Дорогою пам’яті», «Експедиція: понад смертю». У новій повісті «Галицький рід» на основі історії родини Дзвоників, а згодом Максимівих, авторка описує знакові події від 1914 року і до сучасності, розповідає про долю тисяч українців, які зазнали репресій, поневірянь, депортацій.

Робота над книжкою тривала 6 років. При її підготовці використано матеріали з державних і приватних архівів, музейні експонати, військові карти, старі та власноручно зроблені світлини, свідчення очевидців та учасників подій, епістолярна спадщина. Книжка вийшла у 2014 році в київському видавництві «Духовна вісь», яке з 2001 року по нинішній час очолює поетеса і громадський діяч Тетяна Домашенко.

Тетяна Домашенко – теж автор кількох книжок, це поезії (зокрема, автор поетичного образу «Небесна Сотня» – 21 лютого 2014 року вона написала вірш «Небесна сотня воїнів Майдану»). Вона презентувала нову книжку поезій «Ангели-охоронці», присвячену воїнам АТО.

На зустрічі відбулося спілкування, прозвучали поетичні рядки у виконанні авторів. Слова вдячності та побажання творчих успіхів висловили настоятель миколаївської парафії Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ отець Тарас Павлюс, представники творчої інтелігенції.

Теги: