Зустріч з державним секретарем Румунії з захисту навколишнього середовища прошла у Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі. На ній також були присутні  генеральний консул Румунії в Одесі Еміль Рапча, губернатор біосфери дельти Дунаю Матей Мушетеску, директор біосфери дельти Дунаю Раду Войку, Георге Каракаш  і економічний радник Валентин Маминт, які перебувають в Одесі з робочим візитом.

Після зустрічі, на якій обговорювали питання укріплення дружніх відносин між Україною та Румунією, гості ознайомились з історією Свято-Успенської обителі та помолились перед її святинями.

Цього ж дня благочинний храмів Одеси протоієрей Павел Полещук зустрівся із представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Радеком Градецкі та Арамом Арутюняном.

Основною темою розмови стали законопроекти №4511 та №4128, які УПЦ (МП) вважає загрозою для себе. "Представики моніторингової місії виразили своє занепокоєння з цього приводу та висловили надію, що ці дискримінаційні законопроекти не будуть прийняті", - переконує сайт УПЦ.

Теги: