Розклад:

12:00 год. – молитва за журналістів у Спасо-Преображенському соборі (Київ, вул. Маршала Конєва, 3А),
12:30 год. – презентація у Музеї блаженнішого Володимира.

На заході буде презентовано монографію кандидата наук із соціальних комунікацій, викладача кафедри нових медій факультету журналістики ЛНУ ім. І.Франка, релігійного журналіста Юліани Лавриш «Церква у нових медіях України: проблеми і пріоритети комунікації».

"Як реагувати Церкві на зовнішньополітичні події? Як спілкуватись онлайн, створюючи акаунти у Фейсбуці, Твіттері, Інстаграмі та інших соцмережах, у блогосфері? Що важливіше – проповідь у Youtube чи з амвону? Як говорити популярно з мирянином про непопулярні речі? Про це та інше міркує авторка запропонованого дослідження, ділячись емоціями та переживаннями через власний журналістський доробок, який також представлений у книзі", – такі питання обговорюватимуть на заході.

Також під час дискусії шукатимуть відповіді на наступні питання:

1) Чи може духовенство перебувати у соціальних мережах? Що це – особистий PR чи місія Церкви?
2) Проблема рефлективності у Церкві. Як виховати священика-лідера у суспільстві, що пропонував би модерний імідж в медіа без потурання секуляризації? Ідентифікація духівника в суспільстві – одяг, думки, позиції;
3) Як потрібно реагувати Церкві на зовнішні події? Спекуляції на церковних питаннях: створення штучного образу священика як політичного експерта. Чи може Церква коментувати думки у соціальних мережах і розраховувати на зворотний зв’язок від суспільства?

Теги: