Всеукраїнська хода розпочнеться о 12:00 від Софіївської площі. Хоча вже з 11:00 на дітей чекатимуть різні сюрпризи, зокрема міні-концерт і святкова символіка, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Звідти єдина колона сімей із дітьми на чолі з главами Церков і релігійних організацій пройде центром столиці, а саме: вулицями Володимирська, Богдана Хмельницького, Хрещатик та Грушевського та завершиться в Маріїнському парку. Там, біля літнього театру («Мушля»), з 13:30 відбудеться святковий концерт за участі відомих українських виконавців та розваги для дітей.

Мета ходи – привернути увагу суспільства до сучасних загроз для інституту сім’ї і батьківства, зокрема звернути увагу на проблему сирітства та неналежного соціального захисту вагітних жінок, виступити на захист сім’ї та шлюбу як союзу чоловіка і жінки, що відповідає Божому повелінню та природі людини.

З цієї нагоди Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, яка є ініціатором ходи, оприлюднила Відкрите звернення на захист сім’ї та дітей.

Цього ж дня з 14:00 до 18:00 на території Культурно-мистецького комплексу «Співоче поле» відбудеться Фестиваль духовної музики та співу в рамках відзначення в Україні 500-річчя Реформації.

У концерті візьме участь Київський протестантський симфонічний оркестр і хор, який виконає перлини духовної музики з різних країн світу: твори Генделя, Лисенка, Монтеверді, Нікела, Пендерецького, Стеценка та інших композиторів. Відбудеться також флешмоб «Від реформації серця — до реформації суспільства», молитва різних церков за духовне відродження українського суспільства і розвиток країни.

Офіційна церемонія відкриття фестивалю відбудеться за участю відомих політиків, керівників міста Києва та представників Церков протестантського напрямку. Організатори сподіваються, що фестиваль стане справжнім святом для дорослих, молоді та дітей. Для наймолодших гостей будуть проводитись ігри, конкурси, дискусійні групи та майсер-класи.

Цього дня на Поштовій площі розпочнеться фестиваль «Всі разом — за сім’ю!», який продовжиться також і 4 червня. Ввечері ж суботи, з 18:00 до 21:00 триватимуть вечірні концерти за участі Кіше, Роман Ващук, Tim-J. В неділю, 4 червня, виступить група «Друга Ріка» та The Cavaliers.

Концертам передуватимуть різноманітні сімейні розваги: дитячі забави, спортивні змагання, консультації та навчання, романтичні станції, смачне частування.

Крім того, заходи відбудуться на рівні конфесій. Зокрема, 6 червня 2017 року УПЦ (МП) проведе у Києво-Печерській лаврі другий благодійний фестиваль «Божі діти».

Нагадаємо, що 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей.

Теги: